Aktuellt

Februari 2021

Blogginlägg: IoT i Snowflake


Vi på Business Vision har stor erfarenhet av att hjälpa våra kunder att förstå och skapa värde från data genererad av IoT-sensorer placerade i exempelvis fastigheter. I detta blogginlägg kan du läsa om hur vi arbetar med IoT i Snowflake och fördelarna med det!Januari 2021

Ansökan till traineprogrammet 2021 har öppnat!

Sedan 2014 har Business Vision genomfört lyckade traineeprogram i

syfte att under 6 månader utbilda blivande BI-konsulter. Som trainee hos oss får du en kickstart på din framtida BI-karriär och en möjlighet att vara en del av en varm och framtidssäkrad organisation. Läs mer om traineeprogrammet och ansök idag!

December 2020

Nyhetsbrev - Bli mer datadriven 2021

I vårt senaste nyhetsbrev får du bland annat tillfälle att anmäla dig till tidigare populära webinar och läsa om lösningen vi gjorde åt HBV! Vi hoppas att ni och era kära har hälsan inför stundande julledigheter. God jul och gott nytt år!
November 2020

Blogginlägg: En kraftfull kombination

Vi kombinerar Snowflake Cloud Data Platform med Microsoft Azure. Den kraftfulla kombinationen erbjuder ett effektivt sätt att hantera de växande datamängder och diversifierade analysbehov som finns hos de flesta företag idag. Läs vårt senaste blogginlägg där vi dyker djupare i varför kombinationen är kraftfull.


November 2020

Välkommen Rikard & Niklas, Business Visions nya traineer!

Säg hej till Business Visions nya traineer, Rikard Carlsson-Stiernspetz och Niklas Jönsson! Den 1 november startade traineeprogrammet och under ett halvår kommer Rikard och Niklas få bekanta sig med alla de verktyg som våra BI-konsulter arbetar med dagligen. Vill du läsa mer om hur det är att vara trainee på Business Vision? Läs mer om det via knappen!

November 2020

Nyhet: Brook & Fred har startat bolaget, Brightlytix

För oss är det viktigt att våra medarbetare känner att de utvecklas och att det finns möjlighet att få gehör för sina idéer. Brook och Fred har tagit nästa steg genom att starta bolaget, Brightlytix Consulting som kommer drivas tillsammans med Business Vision. Det är en satsning med fokus på Big Data och AI med spetskompetens i Databricks.

Oktober 2020

Blogginlägg: datadelning med Snowflake Secure Data Sharing

Kraven på hantering av data har skärps åt. Det är viktigare än någonsin att dela data på ett säkert sätt. Moderna verktyg blir högst aktuellt, där datadelning inte kompromissar med säkerheten. Läs om hur ni delar data snabbt och säkert med Snowflake Secure Data Sharing.September 2020

Möt Jenny och Torun, Nya produktansvariga för Planacy

Jenny och Torun produktansvariga för Planacy, den värdeskapande plattformen för budget, prognos och planering. Jenny har tidigare arbetat med budget- och prognoslösningar, både hos oss och på kundsidan. Torun har länge varit vår Lead Developer av Planacy, vilket har bidragit till djup förståelse och kunskap av planeringsplattformen.

September 2020

Webinar: Accelerera med AI


Skulle du vilja ha möjlighet att ta proaktiva beslut genom predikterade händelser av framtiden? Att använda sig av AI som en del av beslutsprocessen möjliggör det! Tillsammans med Microsoft erbjuder vi ett kostnadsfritt webinar där Kim Grandell och Brook Alemayehu kommer lära dig hur AI optimerar din verksamhet!

Augusti 2020

Startpaket med inledande workshop

Vi erbjuder just nu startpaket och en inledande workshop! Att investera i ny teknik och nya arbetssätt innebär ofta ett större projekt där det kan finnas osäkerheter kring om vald strategi är rätt för er. För att få ett bättre beslutsunderlag och en möjlighet till utvärdering erbjuder vi startpaket och workshops för den bästa starten!

Juli 2020

Vi har startat en blogg om Snowflake!

Vi har startat en blogg om vår samarbetspartner, Snowflake Cloud Data Platform, som erbjuder en marknadsledande dataplattformstjänst! Läs vårt första blogginlägg där vi dyker djupare i varför Snowflake optimerar din verksamhet!Juni 2020

Partnerskap med Insight Software

Business Vision har ingått partnerskap med Insight Software som är produktägare av Jet Analytics, ett unikt automation-verktyg som enkelt går att koppla ihop med Microsofts CRM- och ERP-system för att möjliggöra Business Intelligence.
Maj 2020

Nyhetsbrev - Vägen till den datadrivna organisationen

Coronavirusets spridning är omfattande och berör alla. Vi på Business Vision tror på att vara flexibla och fortsatt verksamma, men på nya sätt. I vårt senaste nyhetsbrev inspirerar vi er till att göra tiden hemma mer värdeskapande.


Februari 2020

Samarbete med Metry skapar ett mervärde för våra kunder

Samarbetet med Metry innebär att vi bygger moderna dataplattformar medan Metry samlar in data, det skapar ett mervärde för kunder. Läs mer om vad samarbetet har lett till för lösningar.December 2019

Vi kommer till er och utbildar er inom Power BI

Känner du en stress över att det är tidskrävande att sammanställa och visualisera data när du tar fram rapporter? Då är Power BI lösningen för er! Just nu erbjuder vi utbildning inom Power BI ute hos företag. Till bokning och mer information via länken.

December 2019

ett nyhetsbrev till er innan juletid

Hur hjälpte vi Svensk Företagsrekonstruktion? Med vilka har vi ett nytt samarbete med i Göteborg? Vad gav vi i julklapp till våra kunder? Vad har samarbetet med Metry lett till? Läs mer om allt detta i vårt senaste nyhetsbrev!


November 2019

ANALYTICS IN A DAY

Ta chansen att gå på en gratis heldagsutbildning - Analytics in a day i Microsofts och Business Visions regi. Vår VD Michael Bjelvenmark håller i utbildningen och kommer gå igenom Azure Data Factory, Databricks och Azure SQL Data Warehouse.

Oktober 2019

nyhetsbrev - jubileumsspecial

Nyhetsbrevet för oktober var ett jubileumsspecial för att fira våra 20 år i branschen. Vi delar med oss av unika nyheter som garanterat ger inspiration. Läs och inspireras!September 2019

BUSINESS VISION 20 ÅR

Det går fort när man har roligt, Business Vision firar snart 20 år. Läs vår intervju med vår VD Michael för att läsa om hans reflektioner kring alla våra år tillsammans.Augusti 2019

gold cloud platform partner

Business Vision är nu även en Gold Cloud Platform Partner till Microsoft. Vi är mycket stolta och glada för denna nivå på partnerskap och det är ett resultat av hårt arbete och dedikation!


Juni 2019

En datadriven kultur

Stödjer er BI-plattform en datadriven kultur? Begreppet har vuxit sig starkt & vi ser kompletterande trender inom BI för att stödja denna process. Läs vår artikel där vi dyker djupare inom detta.


Maj 2019

en integrationsplattform

Vi ser en ökad datakultur vilket driver behovet av att implementera en integrationsplattform. Business Vision hjälper nu två svenska företag att bygga upp en integrationsplattform för ökad flexibilitet och kontroll på dataflödet.

Mars 2019

Traineeprogrammet hos oss

Jenny och Elin gick Business Visions traineeprogram hösten 2017. Läs om deras tankar kring det första tiden hos oss!
Februari 2019

DIAD 20 MARS

Business Vision har blivit utvald av Microsoft att hålla deras utbildning Dashboard in a Day under år 2019. Den första utbildningen i februari blev fullbokad så ny kommer att hållas i den 20 Mars.


Januari 2019

VI ÄR NU PARTNER till planacy

Business Vision har blivit partner till det starkt växande planeringsverktyget Planacy. Vi har paketerat ett starkt CPM erbjudande med Planacy tillsammans med marknadens ledande analysverktyg Power BI.

December 2018

God jul och gott nytt år

Nu börjar det bli dags att summera året som gått och blicka framåt mot 2019 efter en välbehövlig julledighet. Traditionsenligt väljer Business Vision att stödja hjälporganisationer som julgåva till våra kunder och samarbetspartners. I år föll valet organisationen Kvinna till Kvinna och det ovärderliga arbete de gör.

November 2018

Ai poc (Proof of concept)

Utforska möjligheterna med modern dataanalys. Gör det ännu enklare att ta beslut genom att proaktivt beslutsfattande.