Intervju med Lisa

Lisa ansvarar för vårt kontor i Göteborg och även om vi är uppdelade på två kontor i två olika städer känner hon sig delaktig och tycker att vi har en stark gemenskap

Lediga tjänster
Intervju med Lisa

Berätta lite om din roll på Business Vision och vad du arbetar med!

På Business Vision ansvarar jag för vårt kontor i Göteborg och jobbar även aktivt som Business Intelligence-konsult. I min roll som ansvarig för Business Vision i Göteborg ingår både kontakten med befintliga och potentiella kunder, utvecklingen av vår verksamhet och planeringen för hur vi vill växa och utvecklas här på västkusten. I min roll som Business Intelligence-konsult arbetar jag dagligen med Microsoft dataplattform. Till stor det handlar det om att importera, förädla och visualisera data från flera olika källsystem. Arbetet består också mycket i att ta in och omvandla kunders krav till konkreta lösningar, där krav och lösning kan variera stort vilket ger en uppfriskande omväxling i min vardag.

Du började din resa på Business Visions kontor i Stockholm men valde sedan att flytta till Göteborg. Berätta mer om det!

Precis, för två år sedan bestämde jag mig för att lämna Stockholm och istället flytta till västkusten, närmare bestämt Göteborg. Då föddes också idén att Business Vision skulle växa från sitt kontor i Stockholm till att också etablera sig i Göteborg. Idén kom från vår VD Michael och vice VD Kristin och jag blev otroligt glad när de gav mig möjligheten att stanna på Business Vision trots flytt till Göteborg.

Målet är att vi ska växa i Göteborg och bli ett starkt BI-team med bred och djup kompetens inom Microsofts olika BI-verktyg. Vi vill fortsätta vara en partner att räkna med även på västkusten. Det är kul att få vara del av den här resan vi gör tillsammans och som faktiskt bara har börjat!

Stockholms- och Göteborgskontoret ligger relativt långt ifrån varandra. Hur tycker du att sammanhållningen fungerar sinsemellan?

Väldigt bra. Förutom att vi hörs på möten och ses på våra konferensresor jobbar vi mycket via Teams, både för individuell kommunikation med någon kollega då och då men också på företagsnivå för att sprida kunskap, information eller roliga aktiviteter som vi kan göra ihop. I och med att alla är aktiva på dessa plattformar skapas en stark gemenskap och jag känner mig delaktig i företaget även om vi är uppdelade på två kontor i två olika städer.

Den digitala utvecklingen har också ändrat förutsättningarna för hur vi samarbetar med våra kunder. Idag kan jag tryggt säga till våra kunder att om det skulle behövas kompetens som vi för tillfället inte kan erbjuda i Göteborg har vi många kollegor att ta hjälp av digitalt från Stockholm. På samma sätt kan jag erbjuda min kompetens till Stockholm om behovet skulle dyka upp.

Hur skulle du beskriva Business Visions organisationskultur?

På Business Vision har vi en platt struktur där alla kan ta hjälpa av alla, oavsett om du är partner, senior konsult eller trainee. Det finns ingen prestige i vem du är, vilket ditt expertisområde är eller hur länge du jobbat utan vi alla hjälps åt. Det skapar en familjär ”alla känner alla”-känsla som jag tycker gynnar hela verksamheten och våra kunder. Jag märker att det också syns utåt och ibland får jag kommentaren att vi verkar ha en trevlig och genuin kultur på Business Vision. Det är något jag håller med om och känner mig stolt över att vara en del av.


Om du fick välja en sak att ta med till en öde ö, vad skulle det vara för något?

Min sambo men det kanske inte är en sak? I så fall ett tändstål för att alltid kunna göra upp eld.

Du har arbetat 5 år på Business Vision, vad är det som får dig att stanna?

Den gemytliga och stöttande kulturen bland alla kollegor, möjligheten till att utvecklas och få gehör för idéer och tankar samt stödet från ledningen i att utvecklas inom mina ansvarsområden. Så, våra värdeord skulle jag säga: Mod, Hjärta och Trovärdighet.

Vad känner du för känslor när du är på väg till jobbet på morgonen?

Jag känner mig motiverad och trygg. Motiverad för att jag sitter i ett utvecklade uppdrag där jag får ta ett stort ansvar i att utveckla ett nytt datalager med olika typer av data. Det finns mycket utrymme för både kreativitet och teamwork, där jag inspireras av mina kollegors olika kompetenser och erfarenheter. Det berikar min vardag.

Trygg känner jag mig alltid för jag vet att jag har mina kollegor, både på Business Vision och i mitt uppdrag, som finns för att stötta om jag behöver hjälp. Jag vet också att de respekterar mig och mina kompetenser vilket betyder mycket för att jag ska känna ett lugn i mitt arbete. Vi peppar och uppmuntrar varandra samt ger varje person utrymme att synas och höras. Det tror jag är grunden för en utvecklande och hållbar arbetsmiljö.


Vi ser alla våra anställda, för de är det viktigaste vi har. Därför är tydlighet, jämställdhet, utmaningar och glädje i arbetet något vi konstant strävar efter. Vi letar alltid efter modiga vänner med hjärtat på rätt plats som vill arbeta i en spännande bransch! Vi utvecklas konstant som företag och de anställda deltar i att styra den utvecklingen.