Fem anledningar att välja Snowflake The Data Cloud

Snowflake är en dataplattformstjänst med en unik arkitektur byggd för att kunna dra nytta av alla fördelar med molnet. Tycker du det är klurigt att greppa varför du ska välja just Snowflake? Vi har listat fem essentiella punkter som kommer hjälpa dig i ditt val.

1. Zero administration

Du behöver inte oroa dig för att exempelvis hålla koll på programuppdateringar, konfigureringar eller skalningar. Med Snowflake elimineras administrationen som behövs för traditionella dataplattformar genom automatiserade och moderna funktioner. Snowflake hanterar bland annat infrastrukturen, optimeringen, tillgängligheten och datasäkerheten helt automatiskt. Det leder till att ditt team slipper lägga tid på underhåll, den underliggande systemutvecklingen och kan i stället fokusera på att använda er data och arbeta med direkta värdeskapande aktiviteter.

2. Integration med ledande plattformar och verktyg

För att bli modern och datadriven är det viktigt att verksamheten har flexibiliteten i att snabbt få ut rätt insikter från sin data, vilket uppnås genom att bland annat ha möjlighet att kunna integrera till ledande plattformar och verktyg. Snowflake är anpassat för att integreras med exempelvis marknadsledande Power BI och Microsoft Azure, men även till teknologier som IoT och AI. Snowflake stödjer även språk som Java, Scala, R och Python.

3. Prestanda

Snowflake använder sig av en automatisk frågeoptimering vilket gör att ni slipper hantering gällande kluster för snabb prestanda och ni behöver inte heller hantera index, partitioner eller statistik. Snowflake hanterar det åt er och arkitekturen är byggd för att erbjuda en bättre prestanda.

4. Säkerhet

Snowflake krypterar all kunddata som standard och använder så kallad end-to-end-kryptering för att säkerställa att det bara är slutanvändare som kommer åt data. Samtidigt används kryptering på klientsidan för en säker hantering av data i molnlagringen, där det endast är den krypterade versionen av data som lagras. Detta gör att ni har full kontroll över vem som har tillgång till er data och enkelt kan upprätthålla en stark säkerhet. Snowflake erbjuder kort och gott en hög nivå av säkerhet för konton och användare, samtidigt som lagrad data i Snowflake skyddas.

5. Kostnadseffektivitet

Varför betala för någonting du inte använder? Snowflakes prissättning är skalbar och det gör att ni kan skala upp och ner, helt efter era behov, för att uppnå maximerad nytta och en kostnadseffektivitet. Du betalar helt enkelt för din lagrade data och bearbetningen av denna data. Fördelen är också att ni kan sätta begränsningar för vad maxkostnaden ska vara.

Hur kan vi hjälpa er?

Business Vision är en helhetsleverantör inom data & analys och kan kombinera Snowflake med Azure, Power BI, IoT och mycket mer! Våra BI-konsulter har expertkompetens inom Snowflake och är specialister på att skräddarsy lösningen efter just era nutida och framtida behov. Kontakta Johanna Persson, Produktägare för Snowflake, om ni vill diskutera era möjligheter.