Intervju med Anna

Anna har arbetat på Business Vision sedan 2016 och tycker att det är de fantastiska kollegorna som sätter guldkanten på arbetslivet

Lediga tjänster
Intervju med Anna

Berätta lite om din roll på Business Vision och vad du arbetar med!

Jag är BI-konsult och jobbar främst med att utveckla och supportera lösningar hos våra kunder. Är inte på heltidsuppdrag utan jobbar remote mot flertalet kunder vilket ger en stor variation i arbetsuppgifter. Har även kundansvar mot en del av kunderna vilket innebär att jag är deras främsta kontaktperson och ansvarar för och driver utvecklingen som görs hos dom.

Vad var det som fick dig att börja arbeta på Business Vision?

Jag hörde talas om Business Vision (BV) från en klasskompis som börjat där. Hon beskrev Business Intelligence (BI) och arbetsklimatet på ett väldigt lockande sätt. Då jag visste att jag ville jobba tekniskt men inte vara en renodlad utvecklare kändes det som att ett arbete på BV skulle passa perfekt!

Om du jämför med hur det är att arbeta på Business Vision idag med de förväntningar du hade innan du började arbeta här, hur väl stämmer de överens?

Som nyexaminerad är det väldigt svårt att veta vad det innebär att faktiskt arbeta på riktigt, och då BI var ett relativt nytt begrepp för mig visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig rent konkret med arbetsuppgifter. Men det intryck jag hade fått av företaget var att det skulle vara en välkomnande, öppen och stöttande kultur, utan prestige eller vassa armbågar. Det var det som gjorde att jag valde att söka mig dit och känner verkligen att de förväntningarna stämmer.

Vad känner du för känslor när du är på väg till jobbet på morgonen?

Förutom att det kan kännas lite trögt i uppförsbackar (då jag nästan alltid cyklar), så har jag överlag en lättsam känsla när jag är på väg till jobbet. Motiverad att ta tag i ett problem som ska lösas eller bara förväntansfull att träffa kollegor och ta den första kaffekoppen.

Hur skulle du beskriva Business Visions organisationskultur?

Dels är det som jag sa tidigare en väldigt öppen och hjärtlig stämning. Man känner sig aldrig utelämnad utan vet att man kan få hjälp om det behövs vilket ger en trygghetskänsla. Dessutom finns ett stort mod och nyfikenhet på företaget vilket är väldigt passande för den bransch vi arbetar i. Då teknikerna ständigt utvecklas är det viktigt att hänga med och hos BV är man inte rädd för att lära sig något nytt, vilket gör att det är ett väldigt spännande företag att jobba på!

Om du skulle åka på semester men bara fick ta med dig en sak, vad skulle det vara för något?

Antar att mobil, nycklar och plånbok inte räknas för det skulle ju vara tråkigt att säga. Men går ändå på det praktiska spåret (och låter som min mamma) och säger ett par sköna skor. Gillar att upptäcka nya resmål till fots och på senare år har jag lärt mig vikten av komfort.

Du har arbetat fyra år på Business Vision, vad är det som får dig att stanna?

En anledning är att jag väldigt sällan känner att jag gör samma arbete om och om igen. Trots att man kan utveckla liknande lösningar är ingen exakt densamma och man ställs alltid inför nya utmaningar. Det är ett arbete där man ständigt lär sig nya saker och det finns inga begränsningar om man vill lära sig mer. Det ger även en tillfredsställelse att kunna hjälpa andra människor genom att effektivisera deras arbete så som BI gör. Sist men inte minst så trivs jag ju väldigt bra med mina fantastiska kollegor på BV, det är de som sätter guldkanten på arbetslivet.

Vi ser alla våra anställda, för de är det viktigaste vi har. Därför är tydlighet, jämställdhet, utmaningar och glädje i arbetet något vi konstant strävar efter. Vi letar alltid efter modiga vänner med hjärtat på rätt plats som vill arbeta i en spännande bransch! Vi utvecklas konstant som företag och de anställda deltar i att styra den utvecklingen.