Traineeprogrammet på Business Vision

Sedan 2014 har Business Vision genomfört lyckade traineeprogram inom Business Intelligence i syfte att under 6 månader utbilda blivande BI-konsulter. Nytt är att vi även erbjuder ett traineeprogram inom Azure Cloud Development.

Ansök
En bild på tre tidigare traineer på Business Vision som håller i en varsin ballong. Bakom dem är det ballonger i taket.
Vi behöver digTraineeprogrammenMöt tidigare traineeBI-konsultAzure Cloud DeveloperVad är BI?Rekryteringsprocessen

Trainee hos oss

Den 1 september 2014 startade vårt allra första traineeprogram med syfte att utbilda bland annat nyexaminerade ingenjörer och data- & systemvetare till BI-konsulter.

Som trainee hos oss får du en kickstart på din framtida BI-karriär. Under ett halvår får du möjligheten att bekanta dig med alla de språk, metoder och verktyg som våra BI-konsulter arbetar med dagligen. Förutom föreläsningar och mini-projekt, får du som trainee även möjlighet att följa våra BI-konsulter under deras arbetsdag. Efter programmets slut kommer du kunna tillämpa dina nya kunskaper i kundprojekt, in-house eller ute hos kund, eller inom interna satsningar.

För oss är det viktigt att våra traineer har värderingar som matchar våra värdeord som genomsyrar hela Business Vision - Mod, Hjärta och Trovärdighet.

Glada anställda på Business Vision
Glada anställda på Business Vision

VI BEHÖVER DIN TALANG, ENERGI & NYA IDÉER

Redan med våra allra första trainees var det tydligt hur mycket de gav till oss som företag. Var och en av våra traineer kommer in med ny energi och nya idéer. De utvecklas snabbt och hjälper därför företaget (som faktiskt pysslat med beslutsstöd i 20 år) att förnya oss. Detta utmanar oss och bidrar starkt till att vi utvecklas som individer och som företag, något som bygger vår trovärdighet hos kund.

Traineeprogram

Vi erbjuder ett traineeprogram inom Business Intelligence som startar under hösten. Traineeprogrammet är för dig som är nyexaminerad ingenjör och data- eller systemvetare som har en ambition att bli en BI-konsult.

Ansökan
Glada anställda på Business Vision

MÖT VÅR TIDIGARE TRAINEE, JOSEFIN

Josefin började som trainee hos oss i september 2019. Kika på vår videon med henne där hon berättar om traineeprogrammet och vad hon arbetar med nu. Läs hela intervjun via knappen.

LÄR DIG MER OM YRKET SOM BI-KONSULT OCH BUSINESS INTELLIGENCE

VAD GÖR EN BI-KONSULT EGENTLIGEN?

BI-konsulter skapar Business Intelligence-lösningar för att stötta företag i att förstå all den data de samlar på sig för att i slutändan kunna fatta välgrundade och datadrivna beslut. Som BI-konsult hos oss arbetar du in-house eller ute hos kund, antingen i ett team med kollegor från Business Vision eller hos kunden.

Eftersom BI-området konstant utvecklas, finns det alltid nya utmaningar att ta sig an och det skapas därför stora utvecklingsmöjligheter för dig. På Business Vision värdesätter vi kontinuerlig kompetensutveckling och har därför regelbundna avstämningar för att säkerställa att du ska trivas och utvecklas i din roll som BI-konsult hos oss.

En tecknad illustration över två gubbar som håller i en tavla som visar olika diagram.
En tecknad illustration över sex stycken figurer som samarbetar för att skapa en fin visuell rapport över data.

VAD GÖR EN AZURE CLOUD DEVELOPER EGENTLIGEN?

Som en Azure Cloud Developer på Business Vision kommer du att programmera, utveckla och designa molnlösningar baserat på Microsoft Azure. Du kommer att arbeta med hela stacken, d.v.s. både inom frontend och backend, för att du ska erhålla en bred kunskapsbank. På Business Vision värdesätter vi kontinuerlig kompetensutveckling och har därför regelbundna avstämningar för att säkerställa att du ska trivas och utvecklas i din roll som Azure Cloud Developer hos oss.

VAD ÄR BUSINESS INTELLIGENCE?

Mer konkret handlar Business Intelligence (BI) om att omvandla obegriplig data i form av ofantliga mängder siffror, texter, ljud, videos, tecken m.m., till information som alla kan förstå. Det är nästintill omöjligt att kunna fatta välgrundade beslut utifrån data som är obehandlad eftersom människan har svårt att tyda samband och outputs i ett stort brus av data utan struktur.

Man kan också säga att BI omfattar de strategier och teknologier som används av företag för dataanalys av affärsinformation och ger historiska, aktuella och prediktiva insikter om affärsverksamheten. Business Vision är en helhetsleverantör inom BI vilket innebär att vi kan leverera lösningar från "ax till limpa" - hämta, lagra, förädla och visualisera data.

En tecknad illustration över två gubbar som håller i en tavla som visar olika diagram.

Hämta

Med moderna verktyg hämtar och hanterar vi all typ av data, strukturerad, ostrukturerad och semistrukturerad.

Lagra

Vi lagrar data i framtidssäkrade molnplattformar för att uppnå en skalbarhet i lösningarna.

Förädla

Data måste förädlas för att ge konkret nytta och det gör vi med hjälp av AI och IoT.

Visualisera

Människan har lättare att förstå visuellt innehåll framför text. Därför visualiserar vi data i grafiska rapporter i Power BI.

Förmåner

Vi erbjuder förmåner som maximalt friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, komptid, tjänstepension, rekryteringsbonus, flexibla arbetstider och 30 semesterdagar efter två år.

Gemensamma aktiviteter

Varje vecka har vi en gemensam timme för kompetensutveckling för att kontinuerligt ta del av det senaste inom BI! Vi har även AWs, gemensamma middagar och träning samt åker på konferensresa varje år.

För en grönare framtid

Det är viktigt för oss att värna om vår planet. Vi har en miljöpolicy som innebär att vi har ett hållbart tänk avseende vårt kontor, våra resor och våra inköp. Dessutom hjälper vi självfallet våra kunder att flytta sina BI-lösningar till molnet som bidrar till ett mindre klimatavtryck samt bygga lösningar för att stödja ett hållbart arbete.

Rekryteringsprocessen

Business Visions traineeprogram inom BI startar den 1 september 2024. För att vara behörig till programmen behöver du relevant akademisk utbildning som exempelvis civilingenjör, data- och systemvetare eller en inriktning inom informationsteknik eller datateknik.

Ansök
En bild över två händer som håller i en mobiltelefon.