Business Intelligence – Data och analys

Vi hjälper er att modernisera er Business Intelligence och skapa större förståelse för verksamheten med moderna och marknadsledande BI-verktyg som Power BI eller hela Microsoft Power Platform.

Boka möte
En illustration av visualisering av data med hjälp av en grafisk rapport.
Power BI MentoringDemoStartpaketVarför Power BI?Microsoft Power PlatformKundcase

Hur vi moderniserar er BI

Moderna BI-verktyg för analys och visualisering är avgörande för att bli en mer datadriven verksamhet. För att skapa värde från data och leverera insiktsfulla rapporter ställs det krav på underliggande faktorer som exempelvis datamodellers komplexitet, namnterminologi och definitioner av centrala affärsregler.

Vi är experter på front-end-leveranser och moderniserar er dataplattform genom att skapa effektiva datamodeller, digitalisera era processer och och implementera marknadsledande verktyg som exempelvis Power BI och Power Apps.

Glada anställda på Business Vision
Illustration data analyst

Vad är business intelligence?

Business Intelligence / data analytics, eller beslutsstöd som det även kallas på svenska, används för att hantera data i syfte att kunna fatta mer välgrundade beslut. Detta görs genom att samla in, strukturera, analysera, visualisera och tillgängliggöra data vilket underlättar beslutsfattande inom företag. För att stödja effektivt beslutsfattande gäller det att företags data presenteras på ett begripligt och informativt sätt, vilket BI möjliggör.

Varför business intelligence?

Fördelarna är många med BI, inte minst då det blir allt viktigare att på ett effektivt sätt kunna hantera den stora mängd data som företag dagligen genererar. Om inte detta inflöde hanteras på rätt sätt riskerar företag att missa viktiga insikter om såväl det egna företaget som den omvärld företaget befinner sig i. BI gör det möjligt att i realtid få insikter om avvikelser eller nya trender. För företag som fortfarande hanterar analysarbetet manuellt innebär implementering av BI att analysprocessen automatiseras vilket både spar tid och pengar. Ytterligare fördelar:
🔹 Framtida utfall prognostiseras baserat på historisk och rådande data.
🔹 Få insikter i konsumenters beteendemönster.
🔹 Möjlighet att från högsta nivå till detaljnivå följa upp resultat.
🔹 Interaktiva och tilltalande rapporter för användaren.
🔹 Möjligt att arbeta tvärfunktionellt då analyser kan delas mellan avdelningar.

Illustration data scientist

Vad vi erbjuder

POWER BI MENTORING

Om du vill ha anställda som blir skickliga på Power BI är det här något för din verksamhet. Fokus ligger på att lära ut best pratice kring modellering, storytelling och visualisering.

Läs mer om vad som ingår i Power BI Mentoring och boka ett första möte idag.

bOKA MENTORING

Power BI Mentoring

LÄS MER

KOSTNADSFRI DEMO

Har du haft ögonen på Microsoft Power Platform, Power BI eller något annat BI-verktyg men är lite osäker på hur dessa skulle hjälpa just er?

Vi erbjuder kostnadsfria demonstrationer där ni får ställa alla era frågor och funderingar. Boka er demo idag!

Boka DEMO

Demo

LÄS MER

STARTPAKET

Vi har tagit fram ett komplett startpaket för att ge er ett bättre beslutsunderlag och en möjlighet till utvärdering inför en större implementation av Power BI.

Startpaketet ger en uppfattning om hur Power BI fungerar i praktiken för er verksamhet.

Mer om startpaket

Startpaket

LÄS MER

HELHETSLÖSNING

Som en helhetsleverantör kan vi alltid hjälpa er att bygga en komplett lösning med allt ifrån integrationer, datalagring och visualiseringar i Power BI.

Vi har mångårig erfarenhet av att skräddarsy helhetslösningar efter er verksamhets unika behov. Boka ett möte med oss idag.

Boka ett möte

Helhetslösning

LÄS MER

Varför Power BI?

Marknadsledande

Enligt Gartner är Power BI den mest ansedda applikationen för visualisering och analys av data. Det mest kraftfulla verktyget på marknaden för self-service BI och enterprise BI.

Se data på nya sätt

Anslut och skapa visualiseringar i interaktiva dashboards och rapporter som gör det enkelt att samarbeta, dela och fatta välgrundade beslut.

Åtkomst till insikter överallt

Publicera Power BI-rapporter både lokalt, i molnet och bädda in de i appar och på webbplatser för att ta del av din data vart du än är.

Enkelt att lära sig

Power BI är enkelt att lära sig och vi arrangerar kontinuerligt Dashboard in a Day, en heldagsutbildning för att laborera och få utbildning i verktyget.

5 avgörande områden för en lyckad implementering av Power BI

Vid en implementering av Power BI finns det flera aspekter att begrunda. Beroende på hur er organisation vill använda verktyget inom verksamheten kan arbetssättet och därmed val av licensiering, arkitektur och riktlinjer variera. Vi har därför listat fem olika områden som kommer guida ert val. Ladda ner vår kostnadsfria e-guide!

Ipad power bi

Microsoft Power Platform

Microsoft Power Platform erbjuder flera kraftfulla verktyg där vi främst fokuserar på Power BI, Power Apps och Power Automate. Med den innovativa plattformen blir ni av med manuella processer blixtsnabbt!

Plattformen används för exempelvis inmatning av nyckeltal, projektanmälningar, semesteransökningar och uppföljning av hållbarhetsmål. Det är helt enkelt fantasin som sätter stopp för vad som är möjligt! Vill ni digitalisera på riktigt? Då är Power Platform något för er.

En bild på en datorskärm där en Power BI-rapport som Business Vision har skapat visas.
AMF Fastigheter

HSB Stockholm blev mer datadrivna med Power BI.

"För första gången kan bostadsrättsföreningars ekonomi jämföras med andra liknande föreningar, på alla parametrar. Det tar förvaltningen till en helt ny nivå som är mycket mer värdeskapande."

- Johan Lindén, Områdeschef på HSB Stockholm

Läs kundcase

Inspirerande blogginlägg

Vill du att din verksamhet ska bli mer datadriven?

Boka gärna in ett möte med oss där vi kan berätta mer om hur vi kan hjälpa just din verksamhet att bli mer datadriven. Vi erbjuder bland annat möten, demos, behovsanalyser och startpaket.

Kontakta oss