Intervju med Johan

Johan har arbetat på Business Vision i 10 år och beskriver organisationen som en varm och familjär atmosfär där det är högt i tak och korta beslutsled

Lediga tjänster
Intervju med Johan

Berätta lite om din roll på Business Vision och vad du arbetar med!

Mina roller för arbete åt kund är allt som oftast projektledare, rådgivare, lösningsarkitekt, och utvecklare. Jag arbetar också som kundansvarig vilket innefattar att upprätthålla kommunikationen med kunden och tillsammans planera aktiviteter utefter deras behov. I och med att jag även är chef för vår utvecklingsavdelning och att jag genom mina konsultuppdrag ser vilka behov som finns ute i kundens verksamheter, är jag med och sätter release-planer för våra egna tjänster och erbjudanden såsom RE(a)ACT, Plannica, Integrationsplattform och AwA.

Jag är delägare i Business Vision, sitter med i den operativa ledningsgruppen och är teamledare för 8 personer. Detta är otroligt spännande då jag får vara med och ta de strategiska besluten och även fullfölja dessa genom att följa upp samt planera den operativa verksamheten.

Du är ju inne på din andra anställning på Business Vision, hur kom det sig att du valde att komma tillbaka?

Ja det stämmer, jag arbetade på Business Vision 2007-2008 och valde sedan att gå vidare till större bolag. Det jag märkte då var hur jag fick mindre och mindre chans att påverka det strategiska och operativa. Jag gillade helt enkelt inte det och återvände med glädje till Business Vision 2011. Att komma tillbaka till det här familjära företaget där jag en gång startade min BI-karriär var som att komma tillbaka hem!

Om du jämför med hur det är att arbeta på Business Vision idag med de förväntningar du hade innan du började arbeta här, hur väl stämmer de överens?

Vad gäller organisationskulturen stämmer förväntningarna helt och hållet. Hjärtat, modet och trovärdigheten hos mina medarbetare och kollegor är verkligen det som gör Business Vision till vad det är idag. När det kommer till konsultande och teknik tycker jag att allt bara går snabbare och snabbare. Molnets intågande har verkligen fått fart på kreativitet och ökat möjligheterna för små och medelstora företag att få till enterprise-liknande funktioner i deras dataintegrationer och uppföljning. Att jag, när jag började 2011, skulle få möjligheten att då vara med och leda ett företag och som dessutom helhjärtat satsar så hårt på att verkligen ligga i den tekniska framkanten hade jag aldrig förväntat mig.

Vad känner du för känslor när du är på väg till jobbet på morgonen?

Glädje och inspiration. Det finns så många duktiga kollegor på Business Vision och de projekt jag är inblandad i är spännande och lärorika. Jag drivs av att hitta lösningar samt att utveckla både kunder och medarbetare vilket jag får göra i de roller jag arbetar i. Dessa roller sätter mig i den sits jag vill sitta, både i avseendet att det utvecklar mig som konsult och att det får mig att utvecklas som ledare/coach.

Om du skulle åka på semester men bara fick ta med dig en sak, vad skulle det vara för något?

Oj, den var svår! Det beror lite på vilken sorts semester. Men en bra bok att läsa när man ligger på stranden skulle jag nog ta med.

Hur skulle du beskriva Business Visions organisationskultur?

En varm och familjär atmosfär där det är högt i tak och korta beslutsled. Känslan av att alla bryr sig om varandra och gärna hjälper till oavsett om det är stora eller små saker. Att arbeta i den tekniska framkanten i vår bransch är något som hela tiden triggar mig att vilja lära mer. Detta gör det även viktigt att vi som lösningsleverantör hela tiden måste kompetensutvecklas och har drivet att ta nästa steg, vilket vi gör på Business Vision. Att alla dörrar står öppna för de som vill och har möjlighet att bidra till vår erbjudandeutveckling, våra egna ramverk och metodstöd, ser jag också som en naturlig del av vår organisationskultur.

Vi ser alla våra anställda, för de är det viktigaste vi har. Därför är tydlighet, jämställdhet, utmaningar och glädje i arbetet något vi konstant strävar efter. Vi letar alltid efter modiga vänner med hjärtat på rätt plats som vill arbeta i en spännande bransch! Vi utvecklas konstant som företag och de anställda deltar i att styra den utvecklingen.