Intervju med Josefin

Josefin började som trainee hösten 2019. På Business Vision känner hon att hon vågar anta utmaningar på ett sätt som hon inte gjort tidigare, just för att hon känner stödet från alla fina kollegor

Lediga tjänster
Intervju med Josefin

Berätta lite om din roll på Business Vision och vad du arbetar med!

Jag började som trainee på Business Vision i september 2019 och under traineeprogrammet fick jag lära mig grunderna inom de olika delarna av Business Intelligence (BI). Därefter har jag varit med i ett kundprojekt där jag har fått möjlighet att arbeta med både frontend och backend, vilket har varit lärorikt och en perfekt kombination! När jag inte har arbetat med kundprojektet har jag fokuserat på att utöka mina kunskaper inom frontend. Mitt nuvarande fokus ligger på att lära mig formelspråket, DAX, som används i hela Power BI (ett analys- och visualiseringsverktyg), vilket är lite klurigt men det går definitivt framåt! Utvecklande för mig är att jag dessutom har fått vara med på våra utbildningar inom Power BI, där jag fick hjälpa deltagarna med problem de stötte på samtidigt som jag själv lärde mig mer om Power BI.

Vad var det som fick dig att börja arbeta på Business Vision?

Efter min ingenjörsexamen arbetade jag på ett IT-konsultföretag som projektkoordinator/projektledare, men efter ett tag kände jag att jag började tappa den tekniska biten. Jag hade fått upp ögonen för BI i ett av projekten som jag arbetade med och det fick mig att kontakta min kompis på Business Vision. Hon pratade alltid gott om stämningen och hur intressanta arbetsuppgifter inom BI hon hade. Det lät verkligen som den perfekta kombinationen av att jobba både tekniskt men samtidigt tillsammans med andra för att lösa problem. Jag frågade om det fanns några öppningar och vips så fick jag komma på en intervju för traineeprogrammet. Jag kände direkt att ”här vill jag jobba!”.

Rozann, Josefin och Daniel som gick traineeprogrammet 2019

Om du jämför med hur det är att arbeta på Business Vision idag med de förväntningar du hade innan du började arbeta här, hur väl stämmer de överens?

Business Vision överträffade verkligen mina höga förväntningar! Det är en riktigt varm och inkluderande stämning på BV, vilket gjorde att jag kände mig hemma redan från första dagen. Mina varierande arbetsuppgifter i kombination med min snabba utvecklingskurva ger mig en tillfredsställande känsla. Jag ser fram emot vad framtiden på BV har att erbjuda!

Vad känner du för känslor när du är på väg till jobbet på morgonen?

Bara positiva! När klockan ringer på morgonen känner jag mig glad och energifylld, något som jag inte riktigt har upplevt på mina tidigare jobb. Tiden på BV har gått otroligt fort och det är ju ett tecken på att man faktiskt har roligt på jobbet!

Hur skulle du beskriva Business Visions organisationskultur?

Otroligt varm och inkluderande! Jag får verkligen en familjekänsla och tycker att det är så härligt att alla umgås med alla. Jag känner mig stärkt och vågar anta utmaningar på ett sätt som jag inte tidigare gjort, just för att jag känner stödet från alla fina kollegor.

Om du skulle åka på semester men bara fick ta med dig en sak, vad skulle det vara för något?

Oj, vad svårt! Det går ju inte... Jag är ju den klassiska ”överpackaren”! Men det kanske skulle vara en korsordstidning, älskar nämligen att lösa korsord på semestern då jag blir avslappnad och kommer snabbt in i mitt semestermode.

Hur skulle du vilja utvecklas på Business Vision?

Även om jag tycker att alla delar av BI är intressant har jag fattat ett extra tycke för frontend-delen. Mitt mål är att bli en komplett frontend-utvecklare, men självklart vill jag inte tappa backend-delen. Just nu nöter jag formelspråket DAX och läser boken The Definitive Guide to DAX, en mycket bra bok måste jag säga!

Vi ser alla våra anställda, för de är det viktigaste vi har. Därför är tydlighet, jämställdhet, utmaningar och glädje i arbetet något vi konstant strävar efter. Vi letar alltid efter modiga vänner med hjärtat på rätt plats som vill arbeta i en spännande bransch! Vi utvecklas konstant som företag och de anställda deltar i att styra den utvecklingen.