Intervju med Kim

Kim började som trainee hösten 2022. På vårt traineeprogram fick hon testa på många olika områden inom Business Intelligence och valde att fokusera mer på backend-delarna. Hon drivs av få utvecklas och trivs i den familjära och hjälpsamma företagskulturen.

Lediga tjänster
Intervju med Kim

Hur var det att vara trainee hos business vision? Hur skulle du beskriva upplägget?

Jag har varit väldigt nöjd med hur traineeprogrammet är utformat. Det började direkt med föreläsningar inom olika områden och tekniker blandat med praktiska övningsuppgifter. Dessutom så var de som föreläste ens nya kollegor, vilket var roligt! Vi fick också göra ett miniprojekt som skulle reflektera ett verkligt kundprojekt och det var kanske det mest lärorika under hela utbildningsdelen. När jag var nyexaminerad så visste jag att jag var intresserad av business intelligence, men jag var inte säker på vilken del av det jag skulle tycka var roligast att jobba med. Därför var det perfekt att få ta del av föreläsningar inom flera områden av BI, från backend till frontend, för att efter det få välja vilken inriktning man ville ta.

Berätta lite om din roll på Business Vision och vad du arbetar med!

Vi som är traineer har fått vara med och styra vilka områden vi helst vill jobba med. Jag har valt att rikta in mig på backend och har redan fått göra många roliga och varierande saker! Jag arbetar till exempel med verktyg som Data Factory och Logic Apps, samt skriver en hel del SQL. Dels gör jag lite mindre integrationsuppgifter, men jag har också fått vara med på kundprojekt där lösningen byggs helt från grunden – just nu arbetar jag i ett projekt där vi bygger en integrationsplattform med mycket system-till-system integrationer.

Vad var det som fick dig att börja arbeta på Business Vision?

Jag ville gärna hitta något inom just business intelligence och det var så jag hittade Business Vision. När jag läste om företaget så fick jag direkt en väldigt positiv bild av det, och tyckte att det var en bonus att det var ett lite mindre företag. Jag fick också en bra magkänsla efter att jag varit på arbetsintervjuerna, och den har visat sig stämma!

Traineer 2022, Elvira, Kim & Alma

Om du jämför med hur det är att arbeta på Business Vision idag med de förväntningar du hade innan du började arbeta här, hur väl stämmer de överens?

Jag tycker att det har stämt väldigt väl överens! Jag tyckte om hur företaget beskrevs och vilka värdeord man arbetar utefter. Det är något man verkligen gör, vilket jag tycker reflekteras i stämningen bland kollegor och kulturen på arbetsplatsen. Från dag ett har jag känt mig varmt välkomnad och alla som jobbar här hjälper gärna till om man har något klurigt problem att lösa.

Vad känner du för känslor när du är på väg till jobbet på morgonen?

Jag tycker att det är kul att komma till jobbet! Dels för att de arbetsuppgifter jag har både är roliga och utmanande, och för att stämningen på kontoret är så härlig.

Hur skulle du beskriva Business Visions organisationskultur med tre ord?

Avslappnad, hjälpsam och familjär!

Om du skulle åka på semester men bara fick ta med dig en sak, vad skulle det vara för något?

Min vanligaste typ av semester är att åka skidor och bo i en mysig stuga, då brukar jag alltid ha mig brädspel! Jag tycker väldigt mycket om strategispel och favoriten just nu är Terraforming Mars.

Hur skulle du vilja utvecklas på Business Vision?

Jag vill framför allt fortsätta att utvecklas inom backend-delarna då det är där mitt största intresse ligger. Traineeprogrammet har lärt mig otroligt mycket redan, men det finns såklart mängder kvar och i en bransch som ständigt utvecklas så finns det alltid nya och intressanta tekniker!

Ansök till vårt traineeprogram 2024 här.

Vi ser alla våra anställda, för de är det viktigaste vi har. Därför är tydlighet, jämställdhet, utmaningar och glädje i arbetet något vi konstant strävar efter. Vi letar alltid efter modiga vänner med hjärtat på rätt plats som vill arbeta i en spännande bransch! Vi utvecklas konstant som företag och de anställda deltar i att styra den utvecklingen.