Intervju med Marcus

Marcus började som trainee hösten 2023. Efter att ha genomfört traineeprogrammet valde han att utveckla sig mer backend och dagarna fylls nu utav spännande kundprojekt. På Business Vision motiveras han av de varierande och lärorika arbetsuppgifterna.

Lediga tjänster
Intervju med Marcus

Hur var det att vara trainee hos business vision? Hur skulle du beskriva upplägget?

Otroligt roligt! Man får på kort tid en bred kunskapsgrund inom flertalet olika delar av Business Intelligence genom både föreläsningar och praktiska moment ledda av de seniora kollegorna vilket var både ett trevligt sätt att lära känna sina kollegor men även väldigt lärorikt då samtliga satt på en stor kompetens. Höjdpunkten av traineeprogrammet var för mig mini-projektet i slutet av programmet där man fick använda alla de olika delar rent praktiskt i ett projekt utformat som ett simulerat kund-case vilket var både otroligt nyttigt för min utveckling samt väldigt roligt att genomföra.

Berätta lite om din roll på Business Vision och vad du arbetar med!

Efter att ha genomfört traineeprogrammet så fick jag utveckla mig mot mina intressen inom Business Intelligence-processen. Jag valde att utveckla mig mer backend och sitter just nu i olika kundprojekt där jag jobbar mycket med databaser, datahantering och dataöverföring med verktyg som Logic Apps, Data Factory och SQL-kodning.

Vad var det som fick dig att börja arbeta på Business Vision?

Jag hade hört talas om Business Vision via min inriktning på universitet där jag hade hört mycket gott om Business Vision av tidigare färdigexaminerade som hade börjat på traineeprogrammet. Ju mer jag läste på om företaget desto mer intresserad blev jag av arbetet då hantering av data är något som alltid intresserat mig samt att bemötandet på intervjuerna vittnade om en väldigt trevlig och familjär arbetsmiljö.

Konferensresa 2023, Aten

Om du jämför med hur det är att arbeta på Business Vision idag med de förväntningar du hade innan du började arbeta här, hur väl stämmer de överens?

De stämmer överrens väldigt bra om de inte till och med överträffat dem! Kollegorna är inte bara trevliga utan även väldigt kunniga samt benägna att dela med sig av sin kunskap vilket är grymt när jag vill fortsätta min kompetensutveckling.

Vad känner du för känslor när du är på väg till jobbet på morgonen?

Då arbetsuppgifterna alltid är varierande och lärorika så har jag alltid positiva känslor på min väg till jobbet.

Hur skulle du beskriva Business Visions organisationskultur med tre ord?

Hjälpsam, avslappnad och glädjerik.

Om du skulle åka på semester men bara fick ta med dig en sak, vad skulle det vara för något?

Egentliga svaret är nog plånbok men känns lite tråkigt som svar så bortsett från det så tar jag med en fotbollsbiljett till närmsta match på resmålet. Tycker det alltid varit väldigt fascinerande att få uppleva nya fotbollskulturer på olika ställen i världen så det blir mitt val.

Hur skulle du vilja utvecklas på Business Vision?

Jag vill fortsätta att fördjupa mig inom backend och blir mer säker och kunnig inom området. Området är ständigt inom förändring och att hänga med och lära sig de nya teknikerna och verktygen är något jag som intresserar mig mycket.

Ansök till vårt traineeprogram 2024 här.

Vi ser alla våra anställda, för de är det viktigaste vi har. Därför är tydlighet, jämställdhet, utmaningar och glädje i arbetet något vi konstant strävar efter. Vi letar alltid efter modiga vänner med hjärtat på rätt plats som vill arbeta i en spännande bransch! Vi utvecklas konstant som företag och de anställda deltar i att styra den utvecklingen.