Fabege

Fabege fick koll på sina externa kostnader med Power BI och PRO(a)ACT som är en tjänst för intelligent inköpsanalys.

Boka möte

Utmaning

Fabege hade tidigare ett statiskt rapporteringsverktyg men behövde en mycket mer flexibel lösning. De hade flera källor till fakturadata, leverantörsinformation och kreditinformation.

Lösning

Vi levererade en tids- och kostnadseffektiv lösning med vår anpassade tjänst för inköpsanalys - PRO(a)ACT. Vi byggde en integration med affärssystemet som kopplar samman miljontals datarader.

Resultat

Med PRO(a)ACT kan Fabege nu ta del av färdiga interaktiva rapporter. De kan även bygga egna rapporter i både Power BI och direkt i Excel på ett intuitivt och enkelt sätt. De sparar genom detta mycket tid eftersom all data är integrerad till en enda punkt samtidigt som det möjliggör att alla nu kan se den senaste versionen av tillgänglig data.

”Vi hade behov av att analysera fakturadata tillsammans med leverantörsinformation som hållbarhetsgranskning, kreditinformation och avtalsinformation. Med PRO(a)ACT fick vi tillgång till interaktiva rapporter och möjlighet till självbetjäning utan att implementera ett kostsamt projekt”.

Vill du att din verksamhet ska bli mer datadriven?

Boka gärna in ett möte med oss där vi kan berätta mer om hur vi kan hjälpa just din verksamhet att bli mer datadriven. Vi erbjuder bland annat möten, demos, behovsanalyser och startpaket.

Kontakta oss