HSB Stockholm

HSB Stockholm fick en kraftfullt analysverktyg i Power BI som levererar helt nya insikter.

Boka möte

Utmaning

HSB Stockholm hade ursprungligen svårt att få en tydlig överblick över de bostadsrättsföreningar man förvaltar. När organisationen började jobba med mer konkret rådgivning kopplat till olika nyckeltal märkte man att det fanns ett starkt behov att kunna sätta en specifik bostadsrättsförenings nyckeltal i relation till andra för att kunna jämföra och hitta både styrkor och svagheter.

Lösning

Business Vision kunde efter att ha kartlagt de grundläggande behoven bygga upp en överskådlig rapport i verktyget Power BI. Användarna kunde därefter lätt med rapportens interaktiva funktionalitet välja exakt vilka objekt man vill jämföra och för vilka parametrar.

Resultat

Verktyget stärkte förvaltningsleveransen för HSB Stockholms medlemmar och kunder i alla delar av kedjan. Proaktiviteten har ökat på riktigt, eftersom de nu kan identifiera vilka bostadsrättsföreningar som behöver hjälp med vad och därmed erbjuda rätt hjälp till rätt bostadsrättsförening. Utöver detta kommer också HSB Stockholms kunder få tillgång till intressanta jämförelser som levereras på ett grafiskt tilltalande och pedagogiskt sätt.

"För första gången kan bostadsrättsföreningars ekonomi jämföras med andra liknande föreningar, på alla parametrar. Det tar förvaltningen till en helt ny nivå som är mycket mer värdeskapande." - Johan Lindén, Områdeschef på HSB Stockholm

- Johan Lindén, Områdeschef på HSB Stockholm

Vill du att din verksamhet ska bli mer datadriven?

Boka gärna in ett möte med oss där vi kan berätta mer om hur vi kan hjälpa just din verksamhet att bli mer datadriven. Vi erbjuder bland annat möten, demos, behovsanalyser och startpaket.

Kontakta oss