Nord-Lock Group

Business Vision hjälpte Nord-Lock Group att flytta sin befintliga BI-plattform till Azure och Power BI.

Boka möte

Nord-Lock Group är ett marknadsledande företag inom skruvförband som funnits sedan 1982. Idag har företaget dotterbolag i Europa, USA och Asien och produktion i Sverige, Schweiz, Storbritannien och USA. Företaget kontaktade oss på Business Vision för att få hjälp med att migrera sin rapportplattform från ett befintligt verktyg som inte längre passade deras behov. Business Vision bistod dels med utvärdering av vad som skulle flyttas, dels med utveckling av ett datalager i Azure med ett rapportpaket i Power BI.

Utmaning

Nord-Lock Group önskade hjälp med att flytta deras tidigare Business Intelligence-plattform inklusive rapporter till Azure och Power BI. För att göra detta behövde Business Vision analysera den befintliga lösningen, sätta upp en plan för transformeringen samt omvandla befintliga och nya rapportkrav till Power BI som ny rapportplattform. Den största utmaningen bestod i att omvandla den befintliga koden till en kravspecifikation för den nya lösningen.

Lösning

Genom Business Visions gedigna expertis inom liknande processer och affärslogik lik den Nord-Lock Group har, kunde en arkitektur för en ny lösning sättas upp i Azure. Integrationer implementerades i Azure Data Factory och ett datalager byggdes i Azure Synapse. Förutom att transformera alla befintliga rapporter till Power BI utbildade Business Vision även en användare hos Nord-Lock Group i att kunna utveckla egna rapporter i framtiden.

Resultat

Genom att Nord-Lock Group valde att flytta sin befintliga BI-plattform till Azure och Power BI säkrade företaget sina framtida behov av skalbarhet, avancerad datahantering och integrerade analysverktyg. Nord-Lock Group valde Azure och Power BI just för deras moderna teknik samt möjlighet till att bygga vidare på lösningen och samtidigt få lättanvända och värdeskapande rapporter. Business Vision har byggt lösningen enligt marknadsstandard för att på ett enkelt sätt kunna bygga ut och ändra lösningen efter framtida krav. Med Power BI ges Nord-Lock Group ett verktyg som på ett enkelt sätt ger användarna insikt i deras verksamhet samt skapar möjligheter för Nord-Lock Group att framöver göra sina egna rapporter.

Vill du att din verksamhet ska bli mer datadriven?

Boka gärna in ett möte med oss där vi kan berätta mer om hur vi kan hjälpa just din verksamhet att bli mer datadriven. Vi erbjuder bland annat möten, demos, behovsanalyser och startpaket.

Kontakta oss