Utbildningar och seminarium

Vill du hålla dig uppdaterad kring när

nya utbildningar och seminarium släpps?

Business Vision vill med sina utbildningar och seminarium öka kunskapen kring BI hos företag som vill utvecklas. Genom våra kompetenser och erfarenheter inom olika projekt vill vi hjälpa företag att bli mer datadrivna. Då alla seminarium och utbildningar är populära rekommenderar vi att anmäla sig i god tid för att erhålla en plats. På LinkedIn publicerar vi alltid när nya seminarium och utbildningar släpps. Följ oss där för att inte missa någonting.

Med hänsyn till Covid-19 håller vi endast utbildningar och seminarium digitalt framöver på obestämd tid.

STOCKHOLM

Webinar - Genvägarna för en effektiv budget- och prognosprocess

Ort: Digitalt

Fokus: Planacy och Power BI

Varmt välkomna att ta del av genvägarna för en effektiv budget- och prognosprocess 2021 med Jimmy Stenqvist Evegård, VD på Planacy och Jenny Linnarsson, Power BI-och Planacy-konsult på Business Vision! Du kommer få en inblick i hur en helhetslösning för budget och prognos med Power BI som ett centralt element gör att du slipper de manuella och repetitiva arbetsmomenten, övertiden och i stället blir mer effektiv.


Du kommer bland annat lära dig hur ni:

 • Minskar beroendet av Excel
 • Skapar en strömlinjeformad process med ett tydligt workflow
 • Utnyttjar styrkorna med Power BI för budget- och prognosprocessen
 • Förbättrar kvaliteten och kan arbeta mer proaktivt & kontinuerligt
 • Med Power BI kan lägga mer tid på analysen för att optimera processen och verksamheten

Läs mer om webinaret och ladda ner det via knappen nedan!

Webinar - Accelerera användningen av IoT

Ort: Digitalt

Fokus: IoT och Snowflake Cloud Data Platform

Har du en vision om att komma igång med IoT för att effektivisera er verksamhet och börja arbeta mer proaktivt? Det är inte krångligt att komma igång! Under detta webinar lär vi dig hur du kan börja arbeta med IoT i Snowflake på ett enkelt sätt för att accelerera er användning av IoT. Ladda ner webinaret via knappen nedan.

AI - Webbinarium

Var: Digitalt

Fokus: Möjligheterna med ett proaktivt beslutsfattande

Har du en vision om att alltid ligga ett steg före konkurrenterna? Det är möjligt genom predikterade händelser av framtiden och sedan ta proaktiva beslut därefter. Ta första steget till ett proaktivt beslutsfattande idag genom att ta del av vårt nya webinar: Accelerera med AI.

Azure Synapse Analytics

Var: Digitalt

Fokus: Den kraftfulla analystjänsten, Azure Synapse Analytics

Vill du lära dig mer om Synapse? I samband med att Azure Synapse blivit General Available har Michael Bjelvenmark spelat in ett inspirerande introduktionswebinar på 40 minuter! Läs mer om webinaret och anmäl dig via knappen nedan.


Azure Synapse Anlytics är en vidareutveckling av Azure SQL Data Warehouse och utgör en sammanslagning av stordataanalys, datalagring och dataintegration. Synapse är den första analystjänsten som har kapacitet att sammanfoga flera teknologier till en och samma arbetsyta.

Azure Immersion Workshop: AI

Ort: Digitalt

Fokus: Azure Cloud AI

Azure Immersion är en workshop för att påvisa fördelarna som din organisation får när du använder den kraftfulla tekniken, Artificiell Intelligens. Du får ta del av djupgående demonstrationer av Azure Cloud AI och får ta del av best practices innan en eftermiddagslabb med Azure AI-lösningar.


Under workshopen kommer du få:

 • Förståelse av värdet som Azure AI kan ge ditt företag
 • En demonstration av Azure AI
 • Fördjupa dig inom tre viktiga Azure AI-ämnen

Mer information och anmälan sker via knappen nedan!

Nya tider kommer längre fram!

AI- Frukostseminarium

Ort: Stockholm

Fokus: Azure Machine Learning Studio, Churnanalys och Databricks

Om man som företag vet hur Artificiell Intelligens fungerar och hur det kan tillämpas i sin egen organisation kommer man utan tvekan att ligga i framkant på marknaden. Det kan verka komplicerat och tidskrävande men det är lättare än vad man tror. Det handlar om att satsa på ett verktyg som passar organisationen, vilket inte är det lättaste att hitta. Men med våra erfarenheter och tidigare projekt inom AI kommer vi kunna vägleda er för att komma igång med Artificiell Intelligens på bästa möjliga sätt med rätt verktyg för just er organisation.

Tider kommer längre fram!

Databricks - Webbinarium

Var: Via din dator

Fokus: Apache Spark, Azure Databricks, Delta Lake, best practices ML frameworks

De flesta företag vill påskynda resan till att bli en mer datadriven organisation. Många kämpar dock med att förbereda stora datamängder för analyser, hantera ramar för maskininlärning och flytta modeller under utveckling till produktion. Vill du lära dig hur open source förenklar och skalar din data? Ta del av webinaret vi håller i tillsammans med Databricks.

Azure Immersion Workshop: Data Modernization

Ort: Digitalt

Fokus: Azure Cloud AI

Att förflytta appar och data till molnet har många fördelar för din organisation. Den här workshopen hjälper dig att maximera värdet och komma igång med processen för att migrera appar och databaser till Azure.

Under en morgonföreläsning och en eftermiddagslabb kommer du lära dig hur du drar nytta av en SQL-databas, SQL Infrastructure-as-a-Service (IaaS) och andra moderniserade tekniker och tjänster i Azure.


Under workshopen kommer du att:

 • Lär dig hur du migrerar appar och databaser till Azure
 • Få kunskap om hur du applicerar nya technology stacks till din organisations data
 • Ta del av en praktisk labb med Azure SQL Database Managed Instance

Mer information och anmälan sker via knappen nedan!

Datum:

12 maj - 09.00 - 13.30

Workshop - Dashboard in a Day

Var: Digitalt

Fokus: Power BI

Business Vision håller tillsammans med Microsoft i heldagsutbildningen Dashboard in a Day - där deltagarna få lära sig att använda verktyget Power BI. Utbildningen kombineras med undervisning och eget laborerande i verktyget för att lära sig det på bästa sätt. Dashboard in a Day är helt gratis och deltagarna får både frukost och lunch under dagen.


Med anledning av Covid-19 hålls workshopen digitalt.

Datum:

12 maj - 09:00 - 17:00

Webinar - Så blir er budgetprocess effektiv och lätthanterlig

Webinaret har redan ägt rum men du kan ladda ner den inspelade versionen!

Ort: Digitalt

Fokus: Steg för ett effektivt arbete, Planacy & BI

Många känner att budgetprocessen är både tidskrävande och komplicerad vilket gör det svårt att möta den digitaliserade omvärldens krav på noggrannhet, effektivitet och kvalitet. Vi vet hur ni underlättar och effektiviserar ert budgetarbete!


Under webinaret kommer vi:

 • Förklara varför rätt systemstöd är ett framgångskoncept
 • Demonstrera Planacy, marknadens ledande system för budget, prognos och planering
 • Påvisa styrkan i att kombinera Business Intelligence med ert budgetsystem
 • Berätta om fem punkter för att effektivisera budgetprocessen

Power BI - Företagsanpassad utbildning

Ort: Stockholm

Fokus: Power BI.

Någonting vi har märkt är att heldagsutbildningen Dashboard in a Day är oerhört populär och vi vill därför kunna erbjuda utbildningen för ett större sällskap från ett och samma företag. Klicka på länken nedan för mer information och anmälan.

Datum:

 • Tillsammans med er kommer vi fram till ett datum

Tiden som bokas in är preliminära med hänsyn till Covid-19.

Azure Immersion Workshop: Analytics

Vart: Digitalt

Fokus: Azure SQL Data Warehouse, Azure Synapse, Power BI

Möjligheten att erhålla värdefulla insikter leder till att verksamheten förnyas snabbare. Under Azure Immersion Workshop kommer du lära dig hur du använder moderna och effektiva tekniker som Microsoft Azure SQL Data Warehouse och Azure Synapse för att optimera verksamheten. I slutet av dagen får du laborera i studion för Azure Synapse.


Under workshopen kommer du få:

 • Erhålla en översiktlig high-level av analytiska tekniker för en optimering av Azure SQL Data Warehouse och Azure Synapse
 • Lära dig hur du kombinerar Power BI och Azure
 • Uppleva en praktiskt labb av studion i Azure Synapse

Business Vision håller workshopen i samarbete med Microsoft. Halvdagsutbildningen hjälper er att förenkla och påskynda er resa mot att använda ett modernt datalager för att driva er verksamhet.


Med anledning av Covid-19 hålls workshopen digitalt.

Nya Tider kommer längre fram!

Snowflake - Webbinarium

Ort: Digitalt

Fokus: Snowflake Cloud Data Platform och Microsoft Azure

Snowflake - En modern dataplattform i molnet, är ett webinar som vi håller i tillsammans med vår partner Snowflake. Under detta webinar kommer du skapa större förståelse för varför Snowflake är det naturliga valet av en modern dataplattform och lära dig hur ditt företag med en Azure-strategi maximerar nyttan av molnet. Läs mer och anmäl dig via knappen nedan.

Tider kommer längre fram!

Workshop - AI in a Day

Var: Digitalt

Fokus: AI-tjänster i Microsoft Azure

I samarbete med Microsoft erbjuder vi just nu en halvdagsworkshop med ett helt nytt koncept – AI in a Day! Det här får du inte missa om du vill få en djupare förståelse för AI och lära dig att använda rätt Azure-tjänster i ert projekt. Läs mer om workshopen via knappen.

Tider kommer längre fram!


GÖTEBORG

Power BI - Företagsanpassad utbildning

Ort: Göteborg

Fokus: Power BI.

Någonting vi har märkt är att heldagsutbildningen Dashboard in a Day är oerhört populär och vi vill därför kunna erbjuda utbildningen för ett större sällskap från ett och samma företag. Klicka på länken nedan för mer information och anmälan.

Datum:

 • Tillsammans med er kommer vi fram till ett datum

Tiden som bokas in är preliminär med hänsyn till Covid-19.

Dashboard in a Day

Ort: Göteborg

Fokus: Power BI

Business Vision håller tillsammans med Microsoft i heldagsutbildningen Dashboard in a Day - där deltagarna få lära sig att använda verktyget Power BI. Utbildningen kombineras med undervisning och eget laborerande i verktyget för att lära sig det på bästa sätt. Dashboard in a Day är helt gratis och deltagarna får både frukost och lunch under dagen.

Tider kommer längre fram!

Kontakta gärna någon av oss om ni har några frågor:

Lisa Cunningham

Ansvarig för:

Dashboard in a Day - Stockholm

Lisa Fåhraeus

Ansvarig för:

Dashboard in a Day - Göteborg

Johanna Persson

Ansvarig för:

Snowflake - Workshop


Michael Bjelvenmark

Ansvarig för:

Analytics in a Day


Kim Grandell

Ansvarig för:

AI - Frukostseminarium